UUTUUS! Fruitbox-mehustusboksi

Uusi Fruitbox-mehustusboksi sisältää viikoittain vaihtuvan valikoiman sesongin hedelmiä ja kasviksia. Meiltä saa myös laadukkaat Wilfa-laitteet, joilla valmistuvat nopeasti ravinteikkaat smoothiet ja mehut esimerkiksi kahvitauolle lisäenergiaa tuomaan.

Mehustus on hyvä keino lisätä kasviksia ja hedelmiä päivittäiseen ruokavalioon. Jo lasillinen sisältää runsaasti hyödyllisiä ainesosia, kuten vitamiineja, antioksidantteja, mineraaleja ja hivenaineita. Mehu puristetaan raaoista vihanneksista, hedelmistä, juureksista ja yrteistä. Tuorepuristetut mehut sopivat kaiken ikäisille hyvinvoinnistaan huolta pitäville.

Miksi mehustaa?

• Nopea tapa saada täyteen kasvisten päivittäinen annossuositus.
• Vaihtelevuus. Mehuun voit lisätä monipuolisesti raaka-aineita, joita et ehkä muuten nauttisi. Yksittäinen maku ei nouse liian vahvana esiin.
• Tuorepuristettu mehu ei sisällä lisättyä sokeria tai lisäaineita.
• Helppo ja ravinnerikas välipala. Kaada mehu ilmatiiviiseen pulloon ja nappaa mukaan lähtiessä.

Kokosimme viisi vinkkiä, joiden avulla voit aloittaa mehustuksen sekä kaksi herkullista ja terveellistä mehustusreseptiä.

Viisi vinkkiä mehustuksen aloittamiseen

  1. Yleisesti suositeltu suhde mehustuskasviksia on vihanneksia 80 % ja hedelmiä 20 %, eli enemmän vihanneksia ja vähemmän hedelmiä, sillä hedelmissä on fruktoosia eli sokeria. Hedelmien tarkoitus on tuoda mehuun makeutta. Toki voit soveltaa suhteita mielesi ja makusi mukaan.
  2. Mehustuksessa käytetään raakoja kasviksia. Luomuvihannekset ja -hedelmät voi mehustaa kuorineen. Ainostaan sitrushedelmät kannattaa kuoria ennen mehustamista. Omenat, porkkanat ja inkiväärin voit hyvin jättää kuorimatta. Muista kuitenkin pestä ne ennen käyttöä. Lehtiselleri, lehtikaali ja muut lehtivihreät sekä yrtit kannattaa myös huuhdella huolellisesti ennen mehustusta. Mehun voi halutessaan siivilöidä, ennen kuin sen ottaa talteen.
  3. Mehustaminen kannattaa aloittaa maltillisesti. Voit esimerkiksi korvata yhden välipalan lasillisella tuorepuristettua mehua. Vatsalla voi viedä hetken aikaa totutella tuorepuristettuihin mehuihin. Kuuntele omaa kehoasi.
  4. Ylijäämäkuidun voi halutessa käyttää ruoanlaitossa tai leivonnassa. Poimi kuidut talteen aina jokaisen lajikkeen mehustamisen jälkeen, niin kuidut on helpompi hyödyntää. Voit esimerkiksi pakastaa kuidut jääpala-astiassa.
  5. Tuorepuristettu mehu säilyy ilmatiiviissä purkissa jääkaapissa noin 24 -48 tuntia

 

Tilaa tästä hedelmäkori täynnä luonnon energiaa.